Fehérneműs fotózás időtartama?

A neten keresgélve rengeteg helyen lehet látni fehérneműs fotózás hirdetést, erről szóló portfóliókat. Vagy más néven glamour fotózás portfólió. Mindenféle minőséggel és árkategóriával találkozni. Jelen post-ban nem is akarok erről írni, mert mindenki el tudja dönteni, hogy milyen képek tetszenek neki és ha fehérneműs képeket szeretne magáról, akkor melyik fotóst keresi fel ez ügyben. Az anyagi keretek is adottak mindenkinél, hagyjuk is ezt a kérdést. Számomra az a megdöbbentő, amikor gyors üzemben történő fehérneműs fotózásokat hirdetését és azok paramétereit látom.

Fehérneműs fotózás 1 óra alatt?

Úgy gondolom, hogy 1 óra alatt lehetetlen szép, minőségi érzéki képeket készíteni egy nőről, aki feltehetően még sosem állt kamera elé. Fehér hátteres, katalógus szerű gyors kattintgatás lehetséges, de aprólékos, szakmai alázattal történő fotózás nem. Alapból a többfajta, változatosabb világítás és változatosabb környezet megteremtése is idő, de egy ilyen fotózás nem csak a világításról és fotós tudásról szól. A fehérneműs fotózásnak igen fontos a lelki része, kommunikációs része, hiszen a hétköznapi ember az esetek többségében nagyon zárkózott és feszült amikor megérkezik a stúdióba. Oldani kell a hangulatot, kicsit beszélgetni, lazulni. Aztán figyelni és megismerni az ügyfél igényeit, lelkét, arcát, testi arányait, mi áll neki jól, mi nem, melyik fény jó, melyik nem. Minden nő más és más, mindenkit másképp kell fotózni, mindenki más és más módon tud megnyílni és együtt alkotni szép képeket. Ez pedig általában idő!

Véleményem szerint, ha minőségi, érzéki képeket szeretnénk, akkor 3 óra fotózás szükséges és 1 óra alatt lehetetlen lezavarni. Illetve lehetséges, “lezavarni” lehetséges… és akkor az esküvői kreatív fotózásról nem is beszélek, az majd egy másik post.

Igen, az én oldalamon és létezik egy 1 órás fotózás csomag a fehérneműs fotózások között, de azt sosem javaslom kezdőknek, csak is gyakorlott modelleknek, hostess-eknek !

 

Leave a comment