Esküvő fotózás szervezése. Amit NE…

Esküvő fotózás szervezésekor, esküvő fotós keresése és szerződtetése esetén az alábbi 5 dolgot ne tedd!

Ne adj addig előleget a esküvő fotósnak amíg nem vagy biztos benne, hogy Őt szeretnéd. Az előleg ne legyen 30%-nál több. Természetesen minél előbb foglald le akit kiválasztasz, mert az esküvő fotózás pörgős szakma, esetleg más menyasszony megelőzhet.

Ne fogadj fel úgy esküvő fotóst, hogy nem láttad a portfólióját, munkáit, facebook és/vagy blogját, weboldalát. Nem kell hinni egy ismerős első ajánlásának. Hasznos ha látsz egy folyamatosan feltöltött blog-ot, facebook oldalt, amiből látható bizonyos fajta kommunikáció megrendelőkkel, ügyfelekkel illetve egyfajta képet kaphatsz a fotósról

Ne menj bele olyan fotós szerződésbe, ahol a képeket nem kapod meg digitális formában valamilyen adathordozón!

Ne legyen elég egy “kezet rá!”. Mindig írjatok megbízási szerződést, amiben rögzítitek, hogy mit vállal az esküvő fotós, mit ad át, mettől meddig áll rendelkezésre, milyen határidőket vállal, és egyéb egyedi megállapodások.

Ne fizesd ki a végösszeget, amíg nem láttad az esküvő fotózás alkalmával készült képeket. Legalább gyorsan nézd át, tekintsd meg a kreatív képeket, nézd meg mennyi kép van az adathordozón. Legjobb ha egy laptop kíséretében találkoztok a fotóssal és belenéztek az albumba, fotókba. Ha minden az előzetes vállalás szerint történt akkor lehet átadni a honoráriumot.

 

Ha még nincs meg az esküvői fotós, 2013-ban van még szabad időpont, itt találhatók az esküvő fotózás árak

Tags from the story
0 replies on “Esküvő fotózás szervezése. Amit NE…”